14.02.2019

‘Geen jongere van school zonder baan’ – BuzinezzClub & Albeda Startcollege lanceren actieplan

Werken bij de WerkClub

Vactures

Op donderdag 14 februari lanceren de Buzinezzclub en het Albeda Startcollege een gezamenlijk actieplan om het aantal uitkeringen onder jongeren terug te dringen. Het actieplan ‘Geen jongere van school zonder baan’, richt zich op studenten van de entreeopleiding. De entreeopleiding bereidt leerlingen voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. In de praktijk blijkt dat het voor entreestudenten vaak moeilijk is een baan te vinden en deze te behouden. De Buzinezzclub is expert op gebied van jeugdparticipatie. De gespecialiseerde organisatie begeleidt al sinds 2009 kwetsbare jongeren met succes richting de arbeidsmarkt, onder anderen in Rotterdam. Door de krachten te bundelen, kunnen studenten al tijdens de laatste fase van hun studie profiteren van de kennis en kunde van de Buzinezzclub. Dankzij deze samenwerking kunnen studenten veel eerder een passende werkgever vinden en zich gelijktijdig voorbereiden op de omschakeling die de professionele werkvloer van hen verwacht. Daarmee wordt de slagingskans op de arbeidsmarkt enorm vergroot en het aantal uitkeringen onder Rotterdamse jongeren beperkt.

‘Geen jongere van school zonder baan’

Het is voor veel kwetsbare jongeren die een entreeopleiding volgen om diverse redenen moeilijk een baan te vinden en deze te behouden. Om hen meer zekerheid op werk te bieden en uitval te voorkomen, gaat Albeda Startcollege samenwerken met de Buzinezzclub. Studenten kunnen tijdens hun studie starten met het Buzinezzclub-doorstroomprogramma. Het programma bestaat uit inspirerende trainingen gericht op empowerment, solliciteren, een maken van een realistisch carrièreplan, persoonlijke coaching, het vinden van werk en toegang tot een netwerk van Rotterdamse MKB-ondernemers en andere professionals. Na het beëindigen van hun opleiding worden de jongeren nog drie jaar begeleid door de Buzinezzclub om duurzame werkgelegenheid te bevorderen.

Laura van Halteren, directeur Buzinezzclub: “In de media horen we berichten over een tekort aan personeel. Helaas zien we in de praktijk dat niet alle jongeren profiteren van die gunstige arbeidsmarkt, om tal van redenen. Dat is enorm zonde, want starten en werkgevers hebben elkaar hard nodig. Door de samenwerking tussen het Albeda Startcollege en de Buzinezzclub kunnen we de kloof tussen jongeren en werkgevers dichten. Wij stellen ons ten doel: ‘geen jongere van school zonder baan!”

De Werkclub helpt nieuwe Nederlanders duurzaam aan het werk in nauwe samenwerking met de gemeente. Wij begeleiden ze door een intensief begeleidingstraject waarbij members getraind worden in hard- en softskills, Nederlandse omgangsnormen en communicatie en gebruiken op de werkvloer. De club groeit snel! Werk jij met ons aan het volgende succes? Bekijk hieronder onze vacatures!

meld je aan

Word gratis member